Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Száraz sütik

327-linzerkarika.jpg

Összetevők

Hozzáadás a bevásárló listához50 dkg kevert liszt (finom és grizes)
Hozzáadás a bevásárló listához25 dkg margarin
Hozzáadás a bevásárló listához16 dkg porcukor
Hozzáadás a bevásárló listához2 kkanál citromlé
Hozzáadás a bevásárló listáhozfél cs sütőpor
Hozzáadás a bevásárló listához1 cs vaniliás cukor
Hozzáadás a bevásárló listához2 tojássárgája

 

Elkészítés


A hozzávalókat összegyúrom és fél óráig hűtőben pihentetem. A tepsiket sütőpapírral kibélelem. A tésztát kiveszem a hütőből és gyúrotáblán vékonyra nyújtom kisebb adagokban. Formával kiszaggatok egy lyukas és egy teli karikát, hogy párban legyenek. Sütőpapíros tepsibe helyezzük, megsütjük. Ha mind kisült, ízlés szerinti lekvárral megkenem a teli formát és összeragasztom a a középen lyukas formával.
Másnapra megpuhul. Sokáig finom, puha marad. Aki szereti, meghinheti porcukorral a tetejét.
 

Egyéb javaslatok


Sütés: előmelegített sütőben, de villanysütőben pl.180 -200 fokon

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.